Hoe werkt NorthPolls?

Het concept van NorthPolls is gebaseerd op 3 ‘weergaves’:

De eerste is het scherm dat op het podium wordt getoond, meestal via een beamer. Dit noemen we de scherm weergave. De tweede weergave is die op de mobiele telefoons van je publiek. Dit is wat we de publiek weergave noemen. En de laatste is de mobiele telefoon, of tablet die wordt gebruikt door de moderator, de moderator weergave.

Scherm weergave


Klik hier voor grote afbeelding

De scherm weergave is het scherm dat op het podium wordt getoond. De directe link naar de schermweergave vind je bovenin je dashboard van je event als je bent ingelogd.

De scherm weergave van Northpolls is geoptimaliseerd voor een schermresolutie van 1920×1080 en wordt het best weergegeven vanaf een moderne pc of laptop met een up to date browser. Gebruik de optie ‘FULLSCREEN’ om alles op een volledig scherm weer te geven.

Belangrijk: de scherm weergave heeft drie standen. De poll stand wanneer de actuele poll wordt getoond, de pauze stand en de vragen stand die de geselecteerde vragen uit het publiek laat zien. Deze drie standen kunnen worden geselecteerd door de moderator vanuit de moderator weergave.

Publiek weergave


Klik hier voor grote afbeelding

Het publiek kan meedoen met NorthPolls door naar npgo.nl te gaan.

Zodra ze de inlogcode hebben ingevoerd, hun naam hebben opgegeven en een avatar hebben gekozen, kunnen ze Northpolls starten door op de startknop te klikken. Bovenaan het scherm zien ze een aantal buttons, gebaseerd op de opties die je hebt geactiveerd in je event instellingen.

Er worden maximaal drie buttons weergegeven: de linker button geeft de actieve poll weer en deelnemers kunnen eenvoudig deelnemen. Ze kunnen altijd het antwoord veranderen als ze willen.

Via de button in het midden kan het publiek vragen stellen. ze kunnen dat anoniem doen, als ze dat willen. De moderator kan de vragen selecteren waarmee hij of zij wil werken op het podium en deze op de scherm weergave laten zien. Ook kan het publiek vragen van anderen beoordelen. Op die manier kan het publiek laten zien welke vragen zij behandeld willen zien.

De rechter button toont het programma van het event als deze is ingevuld. De publiek weergave is geoptimaliseerd voor smartphones, maar kan ook op een tablet of laptop worden bekeken.

Belangrijk: Als zowel de ‘vragen’ als de ‘programma event’ optie uit staan (of niet beschikbaar zijn) is er geen enkele button bovenaan de publiek weergave te zien, omdat deze dan automatisch altijd in de poll stand staat.

Moderator Weergave


Klik hier voor grote afbeelding

Dit is de weergave voor de moderator. De moderator bestuurt Northpolls tijdens het event.

Vanuit deze weergave kan hij of zij polls laten zien in de scherm weergave, deze live zetten voor het publiek en vragen selecteren en weergeven op de scherm weergave.

Northpolls is perfect ontworpen om te worden bediend door de dagvoorzitter op het podium vanaf een smartphone. Maar het kan ook gemakkelijk worden bediend vanaf een tablet of laptop door iemand anders die in contact staat met de voorzitter op het podium.

Bovenaan de moderator weergave zie je drie buttons. Met deze buttons regelt de moderator de scherm weergave, ofwel: wat wordt er op het grote scherm op het podium getoond.
De linkerknop toont de geselecteerde poll op het scherm. De knop in het midden zet het scherm in pauze in het geval je geen polls of vragen wil laten zien. En met de rechterbutton kun je de geselecteerde vragen van het publiek op het scherm weergeven.

Als je een poll op het scherm wil laten zien, selecteer je deze poll. Met één extra klik selecteer je ‘live gaan’.
Vanaf dat moment is de poll pas zichtbaar op de telefoons van het publiek en kunnen ze gaan stemmen. Als je wilt dat de stemming stopt, schakel je de knop ‘live gaan’ weer met één klik uit.
Zodra je de poll live zet voor het publiek zie je de resultaten automatisch en direct op de scherm weergave.

Tijdens het stemmen kun je de scherm weergave ook in de pauzestand zetten. Bijvoorbeeld tijdens een evaluatie waarbij je het publiek vraagt ​​om feedback te geven, of tijdens het doen van een poll waarbij je niet wil dat men elkaar beïnvloedt.

Wil je als moderator zien of er vragen van het publiek zijn binnengekomen, klik dan op de knop ‘vragen’ onderaan je scherm. Selecteer de vragen die je wil laten zien op het grote scherm.
Op het moment dat je het vragen icoon bovenaan je scherm selecteert, verschijnen de door jou geselecteerde vragen op de scherm weergave op het podium. Je kunt vragen verwijderen, als ze niet geschikt zijn, of als ze behandeld zijn. Dit kan alleen als ze niet live staan.

Verwijderde vragen zijn na het event nog wel beschikbaar in de statistieken van NorthPolls.

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *