FAQ

Op zoek naar antwoorden? Hier vind je de meest gestelde vragen!

Hieronder vind je de meest gestelde vragen en onze antwoorden erop. Grote kans dat jouw vraag ertussen zit. Daarnaast staat onze complete manual online. Ook hierin vind je antwoorden op je vragen.
Kom je er dan nog niet uit? Stuur dan gerust een mailtje naar mail@northpolls.com en we helpen je zo snel mogelijk!


 


Vaak gestelde vragen

De moderator klikt één keer op een poll in de moderator weergave en de poll is zichtbaar op de scherm weergave op het podium.
Als hij/zij dan nog een keer op deze poll vraag klikt is deze zichtbaar voor het publiek.

Je kunt het checken door in de moderator weergave te kijken of het blokje ‘LIVE’ blauw knippert.

De bediening is super eenvoudig en werkt heel makkelijk via je mobiele telefoon of tablet.

In je dashboard als je bent ingelogd vind je de link naar de moderator weergave. Vanaf één simpele pagina bedien je zowel de scherm weergave (het scherm op het podium) als de publiek weergave.

Klik op afbeelding voor grotere weergave.

Nee. Dat is ie niet. Dus stel dat je inlogcode ‘Event’ is, dan kan het publiek inloggen met ‘Event’, maar ook met ‘event’, of ‘EVENT’, zelfs met ‘EvEnT’ als ze dat leuk vinden ;).

Load More

 


Alle vragen

Zie hieronder de uitleg over hoe je de quiz kunt bedienen in de moderator weergave.
Klik op afbeelding om uit te vergroten.

De bediening is super eenvoudig en werkt heel makkelijk via je mobiele telefoon of tablet.

In je dashboard als je bent ingelogd vind je de link naar de moderator weergave. Vanaf één simpele pagina bedien je zowel de scherm weergave (het scherm op het podium) als de publiek weergave.

Klik op afbeelding voor grotere weergave.

De moderator klikt één keer op een poll in de moderator weergave en de poll is zichtbaar op de scherm weergave op het podium.
Als hij/zij dan nog een keer op deze poll vraag klikt is deze zichtbaar voor het publiek.

Je kunt het checken door in de moderator weergave te kijken of het blokje ‘LIVE’ blauw knippert.

In de moderator view klik je onderaan op ‘vragen’. Je ziet nu welke vragen er door het publiek zijn gesteld. Deze kun je sorteren op meest recente, of meeste gelikete vragen.

Klikken op een vraag laat een blauwe balk zien aan de linkerkant van deze vraag. Hij staat nu klaar om getoond te worden. Dit kun je met meerdere vragen doen. Check wel aan de hand van de resolutie van het grote scherm (de screen view) hoeveel vragen tegelijk getoond kunnen worden.

Selecteer nu bovenin de moderator view uit de drie iconen de rechter. Hiermee zet je het grote scherm op vragen weergave. Je ziet nu op het grote scherm de door jou geselecteerde vragen. Je kan eventueel behandelde vragen weer wegklikken door er nog een keer op te klikken of een nieuwe vraag toevoegen door er een keer op te klikken.

Als een vraag in de niet voor publiceren stand staat zie je rechts een prullenbakje, waarmee je de vraag weg kunt gooien. Dit houdt het overzichtelijk voor de moderator. Geen zorgen, alle vragen worden wel in het systeem bewaard, zodat je na je event een overzicht hebt van alle vragen.

Bij dit poll type kan het publiek antwoord geven door een korte tekst te typen. De moderator ziet in zijn weergave bij dit poll type een ‘shuffle’ button. Klikken op deze button laat een random selectie zien van antwoorden. Als de moderator opnieuw op de shuffle button klikt verschijnt er een nieuwe selectie op de scherm weergave op het podium.

Het concept van NorthPolls is gebaseerd op 3 ‘weergaves’:

De eerste is het scherm dat op het podium wordt getoond, meestal via een beamer. Dit noemen we de scherm weergave. De tweede weergave is die op de mobiele telefoons van je publiek. Dit is wat we de publiek weergave noemen. En de laatste is de mobiele telefoon, of tablet die wordt gebruikt door de moderator, de moderator weergave.

Scherm weergave


Klik hier voor grote afbeelding

De scherm weergave is het scherm dat op het podium wordt getoond. De directe link naar de schermweergave vind je bovenin je dashboard van je event als je bent ingelogd.

De scherm weergave van Northpolls is geoptimaliseerd voor een schermresolutie van 1920×1080 en wordt het best weergegeven vanaf een moderne pc of laptop met een up to date browser. Gebruik de optie ‘FULLSCREEN’ om alles op een volledig scherm weer te geven.

Belangrijk: de scherm weergave heeft drie standen. De poll stand wanneer de actuele poll wordt getoond, de pauze stand en de vragen stand die de geselecteerde vragen uit het publiek laat zien. Deze drie standen kunnen worden geselecteerd door de moderator vanuit de moderator weergave.

Publiek weergave


Klik hier voor grote afbeelding

Het publiek kan meedoen met NorthPolls door naar npgo.nl te gaan.

Zodra ze de inlogcode hebben ingevoerd, hun naam hebben opgegeven en een avatar hebben gekozen, kunnen ze Northpolls starten door op de startknop te klikken. Bovenaan het scherm zien ze een aantal buttons, gebaseerd op de opties die je hebt geactiveerd in je event instellingen.

Er worden maximaal drie buttons weergegeven: de linker button geeft de actieve poll weer en deelnemers kunnen eenvoudig deelnemen. Ze kunnen altijd het antwoord veranderen als ze willen.

Via de button in het midden kan het publiek vragen stellen. ze kunnen dat anoniem doen, als ze dat willen. De moderator kan de vragen selecteren waarmee hij of zij wil werken op het podium en deze op de scherm weergave laten zien. Ook kan het publiek vragen van anderen beoordelen. Op die manier kan het publiek laten zien welke vragen zij behandeld willen zien.

De rechter button toont het programma van het event als deze is ingevuld. De publiek weergave is geoptimaliseerd voor smartphones, maar kan ook op een tablet of laptop worden bekeken.

Belangrijk: Als zowel de ‘vragen’ als de ‘programma event’ optie uit staan (of niet beschikbaar zijn) is er geen enkele button bovenaan de publiek weergave te zien, omdat deze dan automatisch altijd in de poll stand staat.

Moderator Weergave


Klik hier voor grote afbeelding

Dit is de weergave voor de moderator. De moderator bestuurt Northpolls tijdens het event.

Vanuit deze weergave kan hij of zij polls laten zien in de scherm weergave, deze live zetten voor het publiek en vragen selecteren en weergeven op de scherm weergave.

Northpolls is perfect ontworpen om te worden bediend door de dagvoorzitter op het podium vanaf een smartphone. Maar het kan ook gemakkelijk worden bediend vanaf een tablet of laptop door iemand anders die in contact staat met de voorzitter op het podium.

Bovenaan de moderator weergave zie je drie buttons. Met deze buttons regelt de moderator de scherm weergave, ofwel: wat wordt er op het grote scherm op het podium getoond.
De linkerknop toont de geselecteerde poll op het scherm. De knop in het midden zet het scherm in pauze in het geval je geen polls of vragen wil laten zien. En met de rechterbutton kun je de geselecteerde vragen van het publiek op het scherm weergeven.

Als je een poll op het scherm wil laten zien, selecteer je deze poll. Met één extra klik selecteer je ‘live gaan’.
Vanaf dat moment is de poll pas zichtbaar op de telefoons van het publiek en kunnen ze gaan stemmen. Als je wilt dat de stemming stopt, schakel je de knop ‘live gaan’ weer met één klik uit.
Zodra je de poll live zet voor het publiek zie je de resultaten automatisch en direct op de scherm weergave.

Tijdens het stemmen kun je de scherm weergave ook in de pauzestand zetten. Bijvoorbeeld tijdens een evaluatie waarbij je het publiek vraagt ​​om feedback te geven, of tijdens het doen van een poll waarbij je niet wil dat men elkaar beïnvloedt.

Wil je als moderator zien of er vragen van het publiek zijn binnengekomen, klik dan op de knop ‘vragen’ onderaan je scherm. Selecteer de vragen die je wil laten zien op het grote scherm.
Op het moment dat je het vragen icoon bovenaan je scherm selecteert, verschijnen de door jou geselecteerde vragen op de scherm weergave op het podium. Je kunt vragen verwijderen, als ze niet geschikt zijn, of als ze behandeld zijn. Dit kan alleen als ze niet live staan.

Verwijderde vragen zijn na het event nog wel beschikbaar in de statistieken van NorthPolls.

Waarschijnlijk staat de scherm weergave in de pauzestand. In de moderator weergave zie je bovenin drie buttons. Hiermee bepaal je wat je op de scherm weergave wil laten zien.

De linker button laat de actieve poll zien, de middelste button zet de scherm weergave in de pauzestand en laat de pauze tekst zien en de rechter button laat de door de moderator geselecteerde publieksvragen zien.

Nee. Dat is ie niet. Dus stel dat je inlogcode ‘Event’ is, dan kan het publiek inloggen met ‘Event’, maar ook met ‘event’, of ‘EVENT’, zelfs met ‘EvEnT’ als ze dat leuk vinden ;).

Dit komt dan waarschijnlijk omdat je bij de event instellingen de highlight kleur op wit hebt gezet.

 

Jazeker. Bij de betaalde versies van NorthPolls kan het publiek vragen stellen. De moderator ziet de vragen op de moderator weergave binnenkomen en selecteert zelf de vragen die hij/zij wil laten zien op de scherm weergave.

Deze optie kan overigens ook worden uitgezet, als je niet wil dat het publiek vragen stelt.

Een extra optie is ‘publiek kan vragen beoordelen’. Als je deze optie aanzet dan ziet het publiek alle vragen die worden gesteld. Het publiek kan vragen van anderen ‘liken’.
De moderator ziet de lijst met vragen nu gesorteerd op populariteit van het publiek.

Ja, dat is het fijne van NorthPolls, vinden we zelf ;).

Je kunt op ieder moment via onze website een account aanmaken en starten met je event.

Ja, je kunt alles zelf online regelen. Van het aanmelden, eventueel betalen bij een betaalde versie, tot en met het volledig inrichten voor en gebruiken tijdens het event.

Alles kun je zelf regelen.

Het enige waar je ons even voor nodig hebt is als je een jaarlicentie wilt op NorthPolls. Deze moeten we even inregelen, maar ook dat gaat supersnel!

Deze optie is actief in de premium versie van NorthPolls.

In een eenvoudige editor kun je het programma maken met eventuele links naar webpagina’s.

Zodra je dit hebt gedaan is er een extra icoontje zichtbaar voor het publiek waarmee ze het programma kunnen bekijken.

Ja, bij de premium versie van NorthPolls kan dat. Je logo verschijnt dan op de scherm weergave op het podium en op de telefoons van het publiek. Je kunt ook de kleur aanpassen van het scherm, zodat deze mooi past bij je huisstijl.
En verder kun je kiezen uit een aantal grafische achtergronden die passen bij jouw stijl.

Dit kan zeker. Er zijn meerdere online tools beschikbaar die dit mogelijk maken.

NorthPolls adviseert om gebruik te maken van LiveSlides. LiveSlides levert een gratis Add-in waarmee je NorthPolls kan integreren in je eigen presentatie.

Meer informatie en gratis download op de website van LiveSlides.

Dat kan beiden. Je kunt NorthPolls eenmalig kopen voor een event, of je kunt een jaarlicentie nemen. Jaarlicenties worden al interessant als je NorthPolls meer dan twee keer per jaar gaat inzetten.

Alle informatie over prijzen vind je hier.

Er zijn twee publiekscodes: de code die actief is voor het event en de code die je zelf hebt aangemaakt (de premium code) voor op de dag van het event.

Als je gaat testen voor de dag van het event dan gebruik je de eerste code en niet de premium code.

Op de scherm weergave zie je al wel de premium code vermeld staan voor het publiek, maar nogmaals: deze werkt enkel op de dag van het event.

Je vindt alle prijs informatie op deze pagina!

The good old gouden Nokia uitgezonderd, ja :).

Iedere smartphone met een internetbrowser en toegang tot internet is geschikt om met NorthPolls te werken. Het publiek hoeft geen app te downloaden.

Ze gaat simpelweg naar npgo.nl en logt daarin met de door jou bepaalde code and off we go!

Natuurlijk!

Alle input van het publiek is direct na het event als een overzichtelijke infographic beschikbaar vanuit je dashboard. Deze infographic is deelbaar. Handig als je hem meteen wilt delen met collega’s, of je opdrachtgever.

Naast de visuele infographic is er ook een downloadable ‘raw assets’ bestand beschikbaar. Hier vind je bijvoorbeeld ook alle gestelde vragen in terug.

Load More